27.03.2024

Spektakularno Državno Prvenstvo u Sportskom Plesu Održano u Mionici

U subotu je u prepunoj hali Sportskog centra u Mionici održano spektakularno prvenstvo Srbije u sportskom plesu pod nazivom "Mionica Open 24". Ovo prestižno takmičenje okupilo je preko 400 takmičara iz cele Srbije, kao i 42 takmičara iz inostranstva.

Nakon kvalifikacionog dela, titulu šampiona državnog prvenstva u standardnim plesovima za kategoriju do 21 godine odneli su Nikola Popović i Andrea Savanović iz plesnog kluba "Aurora" iz Beograda.

Predsednik opštine Mionica, Boban Janković, svečano je otvorio prvenstvo, ističući ponos što je Mionica domaćin ovakvog događaja i naglašavajući važnost sportskih manifestacija za lokalnu zajednicu.

Pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, dok su neposredni organizatori Plesni savez Srbije i plesni klub "RMP". Predrag Mićić, član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije, istakao je važnost popularizacije sportskog plesa van većih gradova i uvođenje plesa u redovni nastavni plan i program u osnovnim školama.

Pobednici u rejting takmičenju u seniorskoj kategoriji su Aleksa Matović - Jovana Klenkovski, dok su u starijim omladincima titulu odneli Petar Prokić i Tisa Babić, svi iz plesnog kluba "Beodens" iz Beograda.

Uz to, publika je imala priliku da uživa u revijalnom nastupu svetskog poznatog ruskog plesnog para Vladena Kiriluka i Ane Tomašević, koji su demonstrirali svu lepotu sportskog plesa.

Uz sam vrhunac takmičenja, predstavljeno je i međugradsko promo takmičenje 15 osnovnih škola pod nazivom "I svi daplešu", čime je omogućeno deci da se bolje upoznaju sa sportskim plesom i sistemom takmičenja. Ova inicijativa je izazvala veliko interesovanje među školama i roditeljima, pružajući deci priliku da se aktivno uključe u ovaj prelep sport.